IUNP i univerzitet Nevšehir Hadži Bektaš Veli potpisali protokol o suradnji

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru jučer, 11.03.2015. g., posjetila je delegacija univerziteta Nevšehir Hadži Bektaš Veli iz Turske predvođena rektorom, prof. dr. Filiz Kilič, i predstavnicima ambasade R Turske u Srbiji.

Delegaciju su primili rektor, prof. dr. Suad Bećirović, i generalni menadžer, doc. dr. Elma Elfić Zukorlić. Na samom početku rektor Bećirović upoznao je goste o historijatu, radu, funkcionisanju, studentima i nastavnom osoblju  Internacionalnog univerziteta. Nakon toga potpisan je protokol o suradnji ove dvije visokoobrazovne institucije.  Protokolom je dogovorena suradnja u oblastima razmjene znanja, studenata i nastavnog osoblja, te rad na zajedničkim projektima i organizaciji naučnih konferencija. Nakon sastanka gosti su obišli zgradu Univerziteta i upoznali se sa prostornim kapacitetima i radom svake organizacione jedinice.

Inače, univerzitetet Nevšehir Hadži Bektaš Veli osnovan je 2007. godine kao državni univerzitet u gradu Nevšehiru u R Turskoj koji broji oko 100.000 stanovnika.

 

Leave a comment

×
Language