Dogovorena stručna praksa za studente smjera Poslovna ekonomija u AS Holding grupaciji.

Dogovorena stručna praksa za studente smjera Poslovna ekonomija u AS Holding grupaciji.

Delegaciju Univerziteta koja je posjetila AS Holding je predvodio rektor, prof.dr. Suad Bećirović, a činili su je: generalni menadžer, prof.dr. Enver Međedović, finansijski menadžer i šef kabineta rektora, msc. Haris Zogić i rukovodilac Centra za preduzetništvo i inovacije, doc.dr. Dženis Bajramović, a dočekao ih je predsjednik Uprave AS Holding, Rusmir Hrvić sa saradnicima: potpredsjednicom ljudskih resursa, Emirom Durabegović i direktorom izvoza, Vedadom Halilovićem.

AS Holding je grupacija koju čini više od 20 kompanija i lider je u prehrambenoj industriji u Bosni i Hercegovini. Svoje proizvode izvozi u 40 zemalja širom svijeta.

Na sastanku je dogovorena saradnja na polju organiziranja posjeta i stručne prakse za studente smjera Poslovna ekonomija u kompanijama AS Holding grupacije u narednom periodu. Na sastanku je također bilo govora o uslugama koje Univerzitet može pružiti AS Holding-u u vidu istraživanja tržišta kroz Centar za preduzetništvo i inovacije, kao i o ostalim projektima od zajedničkog interesa.

Dogovor o stručnoj praksi je još jedan pokazatelj riješenosti Univerziteta u Novom Pazaru da pored najkvalitetnije nastave svojim studentima obezbijedi praksu u najboljim kompanijama i time ih podrži u izgradnji njihove profesionalne karijere.

×
Language