Održan Festival knjige u organizaciji UNINP na trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru.

Održan Festival knjige u organizaciji UNINP na trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru.

Građani i gosti su u okviru trodnevnog Festivala bili u prilici da se upoznaju sa izdanjima vrsnih izdavačkih kuća kao što su Službeni glasnik (Beograd), El-Kelimeh (Novi Pazar), Legenda (Čačak), Vulkan izdavaštvo (Beograd), Nova knjiga, Data Status i ostali.

Događaj je pozdravnim govorom otvorio rektor, prof.dr. Suad Bećirović, a otvaranju su prisustvovali predsjednik Savjeta UNINP, dr. Rešad Plojović, prorektori, rukovodioci departmana, menadžeri, profesori, studenti i građani. Sva tri festivalska dana obilježile su i promocije knjiga i časopisa:

Prvog dana su promovisani univerzitetski časopis “Ekonomski izazovi”, knjiga “Osnovi ekonomije” autora doc.dr. Irme Mašović Muratović, msc. Amele Ljajić i prof.dr. Bećira Kalača, kao i promocija knjige Metodičke teme-srpski jezik i književnost” autora dr. Miše Došlića.

Drugog dana je održana promocija univerzitetskih časopisa “Univerzitetska misao” i “Naš student”.

Promocijom časopisa “Pravne teme” i praktikuma za primjenu savremenih metoda i sredstava za kriminalističku registraciju i identifikaciju autora prof.dr. Ergina Hakića je završen treći i posljednji dan Festivala knjige.

Događaj je posjetio veliki broj zainteresiranih građana i ljubitelja knjige, a u narednom periodu će se održati još događaja i aktivnosti u okviru “Univerzitetskog proljeća” u organizaciji Univerziteta u Novom Pazaru.

×
Language