Kancelarija za međunarodne odnose UNINP-a uzela učešće u 5. ERASMUS + INTERNATIONAL STAFF WEEK na International Balkan University, R. Sjeverna Makedonija. 🇲🇰

Ceremoniji otvaranja prisustvovala su 24 međunarodna gosta, sa 14 Erasmus + partnerskih univerziteta iz ukupno 5 zemalja: Republike Bugarske, Republike Litvanije, Republike Poljske , Republike Srbije i Republike Turske.

Univerzitet u Novom Pazaru je predstavljao koordinator za međunarodnu saradnju, prof.dr. Ergin Hakić, koji je prilikom obraćanja prisutne upoznao sa historijom i radom UNINP-a, te im prezentovao studijske programe, kao i program Erasmus + kroz mobilnost profesora, administracije i studenata.

Pristutne su dočekali rektor IBU, prof.dr. Lutfi Sunar, prorektor i Erasmus + institucionalni koordinator, prof.dr. Snežana Bilić. Ceremonija otvaranja je nastavljena prikazom promotivnog materijala koji je pripremio Media centar i IBU prezentacijom šefice ureda za Međunarodne odnose, Dukice Pavlovikj.

Ovim putem ostvareni su kontakti sa univerzitetima koji su uzeli učešće na ERASMUS+ INTERNATIONAL STAFF WEEK i dogovorena je saradnja kroz Erasmus+ programe.

×
Language