Dodijeljene stipendije studentima

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru je danas, 09.11.2018. g., dodijelio stipendije odabranim studentima sa svih departmana za akademsku 2018/2019. godinu.

Shodno uslovima Konkursa za akademsku 2018/2019., pravo na stipendije ostvarili su studenti bez oba roditelja, studenti koji imaju sedmoro i više braće i sestara, što je ujedno i predviđeno socijalnim programom koji ova visokoškolska ustanova realizuje od osnivanja. Pored njih, pravo na stipendiju ostvarili su i studenti koji su u predhodnoj akademskoj godini ostvarili zapažene rezultate,  kao i oni sa najvećom prosječnom ocjenom. Stipendije u ukupnom iznosu od 25.500,00 eura dobilo je 25  studenta. Tokom dodjele istaknuto je da Univerzitet na ovaj način ispunjava svoje ciljeve koji se, pored kvalitetnog visokog obrazovanja, ogledaju u pružanju pomoći i nagrađivanju studenata za izvanredne rezultate postignute tokom studija.

Stipendistima se najprije obratio rektor, prof. dr. Suad Bećirović, i tom prilikom istakao da je: „Ovo sigurno jedan od najbitnijih, a meni jedan od najdražih događaja na našem Univerzitetu. Naša očekivanja su da budete najbolji studenti, najbolji stručnjaci i da budete korisni građani, gdje god budete živjeli i radili“. Stipendije su zatim i svečano uručili rektor, prof. dr. Suad Bećirović, i generalni menadžer, prof. dr. Elma Elfić Zukorlić.

×
Language