Na IUNP-u dodijeljeni indeksi 17. generaciji studenata

Danas, 01.10.2018. g., upriličen je prijem i dodjela indeksa studentima I godine u akademskoj 2018/2019. godini. Pozdravni govor i riječi dobrodošlice studentima je uputio rektor, prof. dr. Suad Bećirović istakavši:

“Današnji dan predstavlja početak jedne nove faze u vašem obrazovanju. Do sada ste prošli predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje. Prelaz od srednjeg ka visokom obrazovanju predstavlja najveći iskorak u svim fazama obrazovanja. Od danas niste više učenici, nego ste studenti. Osnovnu i srednju školu ste morali završavati, jer je to zakonska obaveza i drugi je donio odluku o tome. Ali upis na osnovne studije nije obaveza predviđena zakonom več dobra volja. Odluku da li treba studirati i gdje studirati, vi donosite, i drago mi je da ste odabrali ovaj Univerzitet.

Nakon rektora, studentima se obratio i kroz sve službe Univerziteta riječima sproveo, predsjednik Studentskog parlamenta, Hamza Dolovac, student IV  godine Departmana umjetnosti naglasivši posebnost odnosa koji se neguje na ovom Univerzitetu između nastavnog i administrativnog osoblja i studenata.

Tokom dodjele istaknuto je da Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru dokazao da može iznjedriti akademsku elitu jer je kvalitet znanja koji studenti dobijaju jedan od prioriteta za koji se institucija zalaže. Također, naglašeno je da se velika zahvalnost duguje upravo osnivaču Univerziteta akademiku, muftiji dr. Muameru Zukorliću, reformatoru obrazovanja u Sandžaku, koji je osnivanjem Univerziteta omogućio mladim ljudima da se obrazuju u svojoj sredini i kvalitetnim znanjem doprinesu razvoju zajednice i države uopšte.

Nakon dodjele indeksa studentima su uvodno predavanje održali rukovodioci departmana predstavivši nastavno osoblje te upoznavši brucoše sa nastavnim obavezama.

×
Language