Abdulah Sidran, Tarik Đođić, Goran Milić, Ademir Kenović i Adnan Rondić u posjeti Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru

U dvodnevnoj posjeti Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru boravili su Abdulah Sidran, Tarik Đođić, Goran Milić, Ademir Kenović i Adnan Rondić. Prvog dana posjete, 28.06.2018. g., u Kulturnom centru u Novom Pazaru, pred brojnim auditorijem, održana je promocija knjige Čuvarkuća, što je prvijenac autora  Tarika Đođića, generalnog direktora Al Jazeere Balkans. Na promociji knjige pored autora, govorili su Abdulah Sidran, Goran Milić, Ademir Kenović i Adnan Rondić. Posebnost ovog događaja bila je i u nastupu muzičke pratnje Divanhane. “Knjiga je mozaik od stotinak pričica koje su lako čitljive, kao najlepša literatura iz lektirskih godina”, kazao je Sidran. Autor djela je dodao, da ga je nedavno neko pitao: ‘Pa, dobro, ima li dobrota odjeka?’ i rekao sam, naravno da ima ako je ponudite. Odjeci na moju knjigu su dobri. I ja se pokušavam, zaista, baviti se malim dobrim ljudima, sjetiti se nekih ljudi koji su pomalo zaboravljeni. Svi likovi u ovoj knjizi su stvarni”.

Drugog dana, 29.06.2018. g., uslijedila je posjeta domaćinu, gde su gosti imali priliku da obiđu Internacionalni univerzitet te se upoznaju sa funkcionisanjem ove visokoškolske institucije. Goste je na Univerzitetu primio g. rektor, prof. Suad Bećirović sa svojim saradnicima istakavši da se značaj posjete ne ogleda u činjenici da su ovakvo eminenti gosti posjetili Univerzitet već da je i sam Univerzitet uspio, da nakon promocije knjige Čuvarkuća u BiH, organizuje promociju u Novom Pazaru. Impresije gostiju vezane za posjetu Univerzitetu i Novom Pazaru bit će predstavljene u ponedeljak, u Tv i Radio emisiji “Studentski kutak”, koja će se emitovati premijerno u 10h u radijskoj emisiji, dok će reprizno biti prikazana na Sandžak televiziji u 20h.

 

 

 

×
Language