Svečano otvaranje “Festivala knjige “

U organizaciji Interacionalnog univerziteta u Novom Pazaru danas, 27. 04. 2018. g., svečano je otvoren XI po redu “Festival knjige” koji se i ove godine održava na trgu Gazi Isa-Bega Ishakovića. Tradicionalni “Festival knjige” svečano je otvorio rukovodilac Departmana za filološke nauke, prof. dr. Jahja  Fehratović,koji je govorio o značaju knjige kroz historiju. U okviru Festivala prvog dana je održana i promocija romana “Parta od papira”, Zehnije Bulića sa početkom u 14 h. Izdavačku kuću HERA edu u  18h su predstavili Zorica Stablović Bulajić, vlasnik i direktor i Stana Šehalić, urednik i osnivač Centra za funkcionalnu pismenost.

U 19h predstavljen je kulturni centar Bihor i održana je promocija radio monodrame “Dobra voda” po tekstu Ćamila Sijarica.

Na Festivalu knjige koji se održava svake godine učešće je uzeo veliki broj izdavača iz Srbije i zemalja iz regiona. Festival će trajati tri dana gdje će svi zainteresovani imati priliku da potraže štivo za sebe. Glavni cilj organiziranja ovakvih manifestacija je približavanje knjige čitalačkoj publici.

×
Language