FASHION AND MUSIC EVENT

Studenti Departmana umjetnosti, Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, u okviru Univerzitetskog proljeća, organizovali su “Fashion and music event”, 19.04.2018.g., na gradskom šetalištu. Mladi dizajneri, master studenti, Admir Drndić i Dejla Murić prisutnima su predstavili svoje diplomske modne kreacije. Kreacije Admira Drndića iz kolekcije ,,Imperijal” su dosljedni avangardnoj eleganciji što je ujedno i zaštitni znak mladog dizajnera, te je pred prisutnima oživeo raskoš ,,baroknog-roka’’.

Kolekcija Dejle Murić inspirisana je japanskom umjetnošću “Uokiyo”, gdje je akcenat stavljen na ljepotu trešnjinog cvijeta koji je simbol prolaznosti trenutka. Umejetnički zanos inspirisan prolaznošću i odrastanjem pretočen je u kolekciju za djevojčice, uzrasta od šest godina, gdje preovladavaju  romantični i boho komadi.

Revija je ocjenjena kao vrlo uspješna od strane brojnog auditorijuma.

Nakon revije, nastupila je studentska muzička grupa Uni akustik, koja je finim notama upotpunila večer. Na samom kraju, studenti, učesnici preformansa, poručili su da je večerašnji događaj zapravo njihov poklon gradu  i sugrađanima a u povodu obelježavanja Dana Grada.

Leave a comment

×
Language