Svečano uručeni indeksi 16. generaciji studenata IUNP-a

Danas, 02.10.2017. g., upriličen je svečani prijem i dodjela indeksa studentima I godine u akademskoj 2017/2018. godini. Pozdravni govor i riječi dobrodošlice studentima je uputio rektor, prof. dr. Suad Bećirović istakavši  važnost studiranja: „Nastojte da budete najbolji ekonomisti, pravnici, informatičari, vaspitači, psiholozi, umjetnici i filolozi. Mi na Internacionalnom univerzitetu smo tu da vam ponudimo sve uslove da budete najbolji“.

Nakon rektora, studentima se obratila, i kroz sve službe Univerziteta riječima sprovela, predsjednica Studentskog parlamenta, Zerina Bojadžić, studentica III godine Departmana za filološke nauke.

U svom obraćanju naglasila je posebnost odnosa zaposlenih i nastavnog osoblja sa studentima, napominjući da student IUNP-a u toku studija dobija apsolutnu podršku svih službi univerziteta. Pored toga, upoznala je brucoše sa mnogobrojnim vannastavnim aktivnostima i sekcijama u kojima studenti mogu iskazati svoje talente.

Tokom dodjele istaknuto je da Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru od svog nastanka teži izvrnosti. Ta  izvrsnost se ogleda u predavanjima, u obrazovnim profilima, u nastavnom kadru, u prostoru i na kraju u studenatima.

Prve indekse studentima generacije 2017/2018. god. uručila je prorektorka za nastavu, prof. dr. Amela Lukač Zoranić, a potom  i rukovodioci Departmana, koji su održali uvodno predavanje i upoznali studente sa nastavnim osobljem.

 

Leave a comment

×
Language