O “stećcima” Maka Dizdara kroz kulturno-umjetnički performans IUNP-a 13.01.2017. g.

U orgranizaciji Media centra Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru u petak, 13.01.2017. g., biće organizovan kulturno-umjetnički performans pod nazivom “Stećci” u čast stogodišnice od rođenja jednog od najvećih bosanskohercegovačkih književnika Maka Dizdara. Tim povodom najprije će biti otvorena izložba fotografija Sanje Vrzić u Galeriji Univerziteta sa početkom u 13 h. Potom će u 13:30 h biti održana Javna tribina na kojoj će govoriti prof. dr. Sanjin Kodrić, doc. dr. Jahja Fehratović i dr. Gorčin Didar.

Manifestacija će biti okončana književnom večeri u kafeu “Meydan” gdje će učešće uzeti studenti i srednjoškolci inspirisani likom i djelom Maka Dizdara.

U orgranizaciji Departmana za filološke nauke i Studentskog parlamenta Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru u petak, 13.01.2017. g., biće organizovan kulturno-umjetnički performans pod nazivom “Stećci” u čast stogodišnice od rođenja jednog od najvećih bosanskohercegovačkih književnika Maka Dizdara. Tim povodom najprije će biti otvorena izložba fotografija Sanje Vrzić u Galeriji Univerziteta sa početkom u 13 h. Potom će u 13:30 h biti održana Javna tribina na kojoj će govoriti prof. dr. Sanjin Kodrić, doc. dr. Jahja Fehratović i dr. Gorčin Didar.

Manifestacija će biti okončana književnom večeri u kafeu “Meydan” sa početkom u 20 h gdje će učestvovati studenti i srednjoškolci inspirisani likom i djelom Maka Dizdara.

 

Leave a comment

×
Language