IUNP uzeo učešće na Simpozijumu u Birminghamu

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru  uzeo je učeće na Simpozijumu u organizaciji Birmingham city univerziteta održanom 10. novembra 2016. g. Konzorcijum na Simpozijumu su pored Internacionacionalnog univerziteta činili i: University of Padova, Italy, Faculty of Humanities and Social Sciences, University of Zagreb, University of Theatre and Film Arts – Budapest, Universidad Politecnica de Madrid, Faculte Des Lettres Arts, Université Nice Sophia Antipolis, sastaće se na temu Life in Piazza.

Ispred Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru učešće je uzela prorektorica za nastavu, prof. dr. Amela Lukač Zoranić. Tom prilikom prof. Lukač Zoranić prezentirala je rad na temu Piazza in Novi Pazar: Mirroring of Society (Trg u Novom Pazaru: Ogledanje društva).

Tokom održavanja Simpozijuma razmijenjen su ideje i razmišljanja zasnovana na interdisciplinarnoj saradnji istraživačkih praksi koje spajaju primjenjene umjetnosti, sociologiju, književnost, kulturne i urbane studije na temu života i prisustva gradskog trga –piazza u reprezentaciji evropske kulture kao osnovne vrednosti evropskog građanina.

Cilj je istražiti da li i u kojoj mjeri život trga kroz performativne događaje i svakodnevnu performansu njeguje zajedničku evropsku kulturu.

Pored navedene teme konzorcijum se bavio i pripremama učesnika za aprliciranje za HORIZON2020 projekte, gdje će IUNP biti ravnopravan partner BCU-u i ostalim Univerzitetima iz Evrope.

Leave a comment

×
Language