IUNP na Sajmu preduzetništva

Na Sajmu preduzetništva koji se danas, 9.11.2016. godine, održao u Domu omladine u Novom Pazaru, aktivno je učestvovao, kao jedan od lokalnih partnera, i Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru. Sajam, pod nazivom „Šansa za novi početak“ realizuju Srpska asocijacija menadžera i agencija DNA Communications, uz finansijsku pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i podršku lokalnog partnera projekta – ENECA-e.

Cilj projekta je da podstakne i promoviše razvoj preduzetničke svijesti u široj javnosti, kao i da podrži i pokrene radnike bivših restrukturiranih preduzeća, koji mogu da pokrenu sopstveni biznis sami, sa članovima svojih porodica, ili udruženi. Aktivnosti projekta bazirane su na idejama, informacijama, prijedlozima, preporukama i povezivanju zainteresovanih sa relevantnim lokalnim organizacijama. Najvažnii ciljevi projekta realizovaće se kroz preduzetničke sajmove, a do sada je realizovano 10 sajmova.

Internacionalni univerzitet je ovom prilikom predstavio dio svojih nastavnih programa za sva tri nivoa studija a osobito one nastavne programe koji se odnose na ekonomiju i konkretno na preduzetništvo.

U sklopu pratećeg programa Sajma, prof. dr Šemsudin Plojović sa Departmana za ekonomiju IUNP-a, održao je predavanje pod naslovom „Značaj biznis plana za pokretanje posla”.

Leave a comment

×
Language