Dodijeljene stipendije studentima IUNP-a za akademsku 2016/2017 godinu

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru i ove godine stipendira svoje najbolje studente u iznosu pune školarine. Tim povodom danas, 8. 11. 2016. g., studentima su uručeni ugovori o stipendiranju za akademsku 2016/2017. g. Stipendije u ukupnom iznosu od 4.797.000,00 dinara dobilo je 33  studenta koji su se prijavili na konkurs za stipendiranje i koji ispunjavaju tražene uslove.

Na osnovu konkursa i socijalnog programa koji je aktivan na Univerzitetu od njegovog osnivanja, pravo na stipendiju, shodno uslovima Konkursa za akademsku 2016/2017., ostvarili su studenti bez oba roditelja, studenti koji imaju sedmoro i više braće i sestara, kao i studenti sa najvećom prosječnom ocjenom na svakom Departmanu.

Ugovore o stipendiranju su studentima uručili generalni menadžer Univerziteta, prof.dr. Elma Elfić Zukorlić i rektor Univerziteta, prof.dr. Suad Bećirović.

Prisutnima se obratio rektor, prof. dr. Suad Bećirović, koji je tom prilikom istakao da je Internacionalni univerzitet osnovan kao vakuf čija je osnovna intencija da omogući studentima da dobiju kvalitetno znanje i da im olakša studije ne samo objezbjeđivanjem najboljeg nastavnog kadra i prostora i opreme, već olakšati im i finansijski odvajajući dio školarine za stipendije po različitim osnovama. Nastojimo da naša djela govore o nama, a prije svega naši studenti i svršenici koji su aktivni činionici društva i šire zajednice.

Na kraju svog obraćanja, rektor Bećirović je uputio čestitke stipendistima i tražio od njih da svaki trenutak iskoriste za sticanje znanja jer će tako ujedno ispuniti i osnovnu misiju Univerziteta a to je širenje znanja.

 

 

Leave a comment

×
Language