Na IUNP-u otvorena izložba profesora Univerziteta Sv. Kliment Ohridski iz Sofije

U velikoj Sali Univerziteta sa početkom u 12 h, danas je otvorena izložba profesora i asistenata Fakulteta umjetnosti, Univerziteta Sv. Kliment Ohridski iz Sofije, Bugarska.

Izložbu, pod nazivom "@rt net" je pred brojnom publikom u ime organizatora otvorio rukovodilac Departmana umjetnosti Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, prof.dr. Fehim Husković. O djelima svojih kolega pak, govorili su profesori sa Univerziteta iz Sofije, prof.dr. Stefan Altakov i prof.dr. Laura Dimitrova.

Današnja izložba je nastavak saradnje između Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru i Univerziteta Sv. Kliment Ohridski. Međusobnom saradnjom predviđeno je da jedne sedmice profesori i asistenti Univerziteta Sv. Kliment Ohridski gostuju IUNP-u a naredne sedmice će profesori i asistenti IUNP-a imati priliku da svoje radove predstave na Univerzitetu Sv. Kliment Ohridski. Ovaj isti princip saradnje potom će nastaviti i sa doktorantima i studentima oba Univerziteta. 

Također je predviđena i razmjena nastavnog osoblja i studenata gdje će profesori i studenti IUNP-a provesti jedan semestar na Univerzitetu Sv. Kliment Ohridski i dok će profesori i studenti Univerziteta Sv. Kliment Ohridski zauzvrat boraviti na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

 

Leave a comment

×
Language