Svečano uručeni ideksi petnaestoj generaciji studenata IUNP-a

Danas, 03.10.2016. g., održana je svečanost povodom dodjele indeksa generaciji 2016/2017 godine. Tom prilikom istaknuto je da Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru Pazaru otvara nove vidike i putokaze mladim generacijama, u formiranju pogleda na svijet, sti­canja znanja, moralnog odgoja, obrazovanja i širokih vizija svijeta. Riječi dobrodošlice brucošima uputio je rektor, prof. dr. Suad Bećirović. On je tom prilikom naglasio: „Trebate znati da od danas niste više učenici, od danas se studenti. Sama riječ “učenik” vezuje sa riječ učiti. Ali, studirati ne znači samo učiti, nego obuhvata i ispitivanja, kritično razmišljanje, baviti se naukom. To je od danas temeljna razlika“.

Nakon toga studenti prve godine upoznali su se sa radom i funkcionisanjem administracije na Univerzitetu putem promotivnog filma koji im je prezentovan. Također, za brucoše ali i sve ostale studente predstavljen je projekat viber stikera koji će uskoro biti u funkciji i koje studenti mogu koristiti.

Nakon toga, brucošima su rukovodioci Departmana svečano uručili indekse čime su i formalno postali studenti i članovi akademske zajednice.

Leave a comment

×
Language