IT sektor IUNP-a stazama uspjeha

Profesor IUNP-a, doc.dr. Muzafer Saračević, uvršten je u uređivački odbor jednog od najvećih međunarodnih izdavača naučne literature.

Vodeća svjetska izdavačka kuća Springer izdaje naučnu literaturu u ediciji Advances in Intelligent systems and Computing. U izdanju Vol. 520, profesor sa Departmana za računarske nauke dr. Muzafer Saračević je deo uređivačkog odbora tog izdanja za Part I – Educational technology. Profesor Saračević je jedini sa Balkana koji je uključen u programskom odboru za ovo izdanje u 2017. godini.

Springer je, pored Elsevier-a, jedan od vodećih međunarodnih izdavača naučne literature u obliku naučnih monografija, knjiga i naučnih časopisa. Springer Science je vodeća međunarodna akademska kuća koja uređuje naučnu bazu časopisa (SpringerLink), a većina tih časopisa se referiše u Thomson Reuters – bazi časopisa na SCI listi. Glavna područja na koja se Springer fokusira su nauka, tehnologija, medicina, ekonomija, transport i arhitektura.

Springer je oformio udruženje sa izdavačkim kućama Nature, Palgrave i Macmillan Education, stvorivši SPRINGER NATURE, novu izdavačku kompaniju i najvećeg svetskog akademskog izdavača.

Dok je, pak, profesor sa Departmana za računarske nauke, Saša Arsovski na stručnom usvaršavanju na Imagineering Institute u Maleziji. Doc. dr. Saša Arsovski, profesor na Departmanu za računarske nauke, iz oblasti razvoja web aplikacija i internet programiranja boravio je dva mjeseca na stručnom usavršavanju na Imagineering Institute u Maleziji. Tom prilikom je imao mogućnost da sarađuje sa vodećim svjetskim naučnikom prof. dr. Adrijanom Dejvidom Čeokom (Adrian David Cheok), direktorom Imagineering instituta u Maleziji i šefom katedre Sveprisutnog računarstva na Siti Univerzitetu u Londonu (http://adriancheok.info/) koji će u skorijoj budućnosti posjetiti Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru i studentima održati predavanje.

 

Stručno usavršavanje prof. Arsovskog je produženo za još jedan semestar. U planu je ostvarivanje saradnje IUNP-a i Imagineering Instituta. 

 

Leave a comment

×
Language