Studenti VŠJ u Nišu na Okruglom stolu „Da li su psiholozi super heroji (i zašto ne)?“

Studenti psihologije sa Visokoškolske nastavne jedinice u Nišu učestvovali su na Okruglom stolu „Da li su psiholozi super heroji (i zašto ne)?“, koji je održan 31.05.2016. godine u organizaciji Studentskog kulturnog centra Niš.

Studenti su imali prilike da čuju nešto više o tome čime se psiholog bavi, koje su oblasti u kojima može da radi, koji su problemi na koje nailazi u praksi. Takođe, bila je veoma interesantna diskusija o razlici između psihologa i psihoterapeuta, da li psiholog prepisuje lekove, da li je psiholog isto što i psihijatar i sl.

Između ostalog, pomenuta pitanja pokrenula su niz drugih pitanja kod učesnika okruglog stola, tako da su studenti saznali da li kod psihologa idu samo ljudi sa psihičkim poremećajima, da li psiholog daje instant rešenja i najzanimljivije pitanje bilo je, da li psiholog čita misli.

Učešćem na okruglom stolu, studenti psihologije imali su prilike da saznaju nešto više o  njihovoj budućoj profesiji i da razreše dileme koje su imali o tome gde psiholozi mogu sve da rade.

Učešće studenata na Okruglom stolu organizovala je Jelena Maksimović, saradnik u nastavi na Departmanu za psihologiju.

Leave a comment

×
Language