Obilježena godišnjica postojanja VŠJ u Preševu

Visokošlska jedinica u Preševu Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru Svečanom akademijom obilježila je 29.05.2016. g. dvije godine od početka rada.

Svečanoj akademiji prisustvovao je veliki broj predstavnika univerziteta, te predstavnika kulturnog i javnog života, profesora, asistenata i studenata.

Pozdravnom riječju prisutnima se obratio rukovodilac Departmana za pravne nauke, prof. dr. Aleksandar Ivanović, predstavnik Balkan univerziteta iz Makedonije, prof. dr. Isa Spahiu, predstavnik Univerziteta u Segedinu iz Mađarske, prof. dr. Tibor Petreš. Studenti Visokoškolske jedinice u Preševu govorili su o svojim iskustvima studiranja na Internacionalnom univerzitetu. Na kraju, prisutnima se obratio koordinator VŠJ u Preševu, Kujtim Sadriu koji se zahvalio na podršci svima prisutnima i još jednom istakao značaj postojanja Internacionalnog univerziteta u Preševu. Na svečanoj akademiji istaknuto je da otvaranje visokošlske jedinice Internacionalnog univerziteta predstavlja korak ka boljoj budućnosti mladih, mjesto gde im je pružena prilika da se kvalitetno obrazuju i na taj način doprinesu svojim lokalnim zajednicama. Još jedna od prednosti ove Visokošlske jedinice jeste i mutinacionalnost, gdje su pod jedan krov znanja Albanci, Srbi, Bošnjaci, Makedonci i drugi.

 

Leave a comment

×
Language