IUNP uzeo učešće u “Šekspirijadi”

U čast 451.godine od rođenja britanskog pisca Wilijama Šekspira na šetalištu u Novom Pazaru u nedjelju, 27.04.2015. g., priređen je performans. Učešće su uzeli polaznici škole glume, studenti anglistike i umjetnosti sa Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, predstavnici udruženja Mentalno nedeovoljno razvijenih lica, kao  i učenici muzičke škole „Stevan Mokranjac“.

Studenti Departmana za filološke nauke, smjera anglistika, govorili su Šekspirove sonete, dok su studenti Departmana umjetnosti slikali motive iz Šekspirovih djela.

Korisnici doma za djecu i odrasle ometene u razvoju izložili su svoje radove inspirisani detaljima iz doba Šekspira. Polaznici škole glume nisu krili radost, citirajući Šekspirove sonete, u malim šeširima nudili su publici njegove citate da se podsjete kako je to ovaj veliki pisac pisao.

Dan Šekspirijade završen je u novopazarskom pozorištu. Na daskama koje život znače premijerno je izvedena predstava Šekspirove Bure u režiji Ane Konstantinović. Učešće u izradi kostima za ovu predstavu uzeli su studenti departmana umjetnosti IUNP.

Leave a comment

×
Language