Studenti VŠJ Prijepolje posjetili IUNP

Studenti Visokoškolske nastavne jedinice u Prijepolju posjetili su 18.03.2015. g. Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru i upoznali se sa kapacitetima svog matičnog univerziteta.

Za studente je najprije upriličen prijem kod rektora, prof. dr. Suada Bećirovića, nakon čega su imali priliku obići zgradu Univerziteta i upoznati se sa centrima koji funkcionišu u okviru Univerziteta. Nakon obilaska studenti su pratili predavanje na temu „Facebook i kriminalitet“  koje je održao msc Enver Biševac, te diskutovati i postavljati pitanja. Za studente je nakon predavanja organizovan obilazak kulturno-historijskih znamenitosti Novog Pazara i okoline među kojima su obišli Altun-alem džamiju, Petrovu crkvu, Lejlek džamiju, manastir Đurđeve stupove, bedeme i kulu motrilju. Studenti su prije povratka u Prijepolje imali zajedničko druženje sa studentima iz Novog Pazara gdje su imali priliku razmijeniti iskustva i mišljenja o studiranju na Internacionalnom univerzitetu.

Ovakve posjete biće u narednom periodu organizovane i za studente Internacionalnog univerziteta iz Niša, Pančeva, Preševa i Subotice.

Leave a comment

×
Language