Održana završna vežba iz predmeta Kriminalistička tehnika i Osnovi forenzike

Studenti III godine smera Pravo unutrašnjih poslova i studenti IV godine smera Opšte pravo obavili su završnu vežbu iz predmeta “Kriminalistička tehnika” i predmeta “Osnovi forenzike”, kod profesora doc. dr Aleksandra B. Ivanovića.

Vežba je imala za cilj da studenti, još jednom u praksi provere stečena znanja i veštine iz oblasti registracije i identifikacije lica na osnovu crteža papilarnih linija, kao i znanja i veštine iz oblasti pronalaženja i obezbeđenja nevidljivih tragova papilarnih linija i tragova ušne školjke.

Vežba se sastojala iz dva dela. Prvi deo ogledao se u daktiloskopiranju lica i određivanju opšte dekadaktiloskopske formule prema Vučetićevom sistemu klasifikacije crteža papilarnih linija, a drugi deo u izazivanju nevidljivih tragova papilarnih na staklenoj površini pomoću aluminijumskog praha, tzv. argentorata, i njihovom fiksiranju putem crne daktiloskopske folije.

U okviru pomenute praktične nastave studenti su pokazali zavidan nivo znanja i veština iz oblasti kriminalističke tehnike koje će im zagarantovati uspeh u daljem profesionalnom usavršavanju kao i u praktičnom radu.

 

Leave a comment

×
Language