Dodijeljeni indeksi brucošima IUNP-a

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru danas, 9.10.2014. g., održana je svečanost povodom početka nove akademske 2014/2015 godine i uručeni su indeksi brucošima. Na dodjeli je istaknuto da je glavna univerzalna vrijednost potrebna svakom čovjeku znanje i da znanje ne priznaje granice vremena, prostora, rase, nacije niti bilo koje druge.

13.-toj generaciji studenata doborodošlicu je uputio rektor, prof. dr. Suad Bećirović, koji je tom prilikom istakao: “Ponosni smo na činjenicu što ste iz različitih gradova – iz Rožaja, Sjenice, Berana, Tutina, Prijepolja, Raške i drugih gradova iz zemlje i zemalja u okruženju – došli u naš Novi Pazar. Uvijek znajte: ko ste i šta želite postići. Budite ubijeđeni u sebe. Nastojte da postignete vaše ciljeve. Zato iskoristite šanse akademskog svijeta!“

Nakon toga, rukovodioci Departmana uručili su indekse studentima i uputili im riječi dobrodošlice. Na dodjeli je također naglašeno i da je cjelokupno postojanje i djelovanje  institucije okrenuto što boljem i kvalitetnijem obrazovanju onih koji su poklonili povjerenje Internacionalnom univerzietu.

Nastava za studente prve godine studija počinje u ponedjeljak, 13.10.2014. g., a u narednom periodu biće organizirano upoznavanje studenata sa nastavnim osobljem Departmana u Kulturnom centru Univerziteta na Trgu gazi Isa-bega Ishakovića.

Leave a comment

×
Language