Rektor posjetio studente koji pohađaju Ljetnju školu u Turskoj

Rektor Internacionalnohg univerziteta u Novom Pazaru, prof. dr. Suad Bećirović, boravio je 22. 08. 2014. godine na Univerzitetu Ondokuz Mayis u Samsunu u Turskoj gdje je u toku Ljetnja škola turskog jezika koju pohađaju studenti IUNP-a. Rektor se tom prilikom sastao sa rektorom Univerziteta Ondokuz Mayis, prof. dr. Huseinom Akakanom, gdje su dogovarani dalji oblici suradnje ova dva univrziteta. Također, upriličena je i svečana večera kojoj je prisustvovao gradonačelnik opštine Atakum, Samsun, Ishak Tachi kao i studenti koji se trenutno nalaze u Turskoj.

Inače, ovo je već drugi put da studenti IUNP-a pohađaju ljetnju školu turskog jezika na pomenutom univerzitetu, a dogovoreno je da se suradnja nastavi i narednih godina. Studenti se zajedno sa profesorima već dvije nedjelje nalaze u Samsunu gdje se pored učenja turskog jezika upoznaju i sa kulturno-historijskim znamenitostima ovog dijela Turske kao što je Kulturni centar Amasya.

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru ostvaruje suradnju i sa drugim univerzitetima u Turskoj gdje je jedan od njih i Univerzitet Trakija u Edrenu gdje su studenti boravili u ljetnjim školama ranijih godina.

GALERIJA

Leave a comment

×
Language