Učesće na panel diskusiji

Medijska kuća BIZLife organizovala je 11.03.2014. godine u Beogradu panel diskusiju ,,Ekonomski pravci Srbije – Izbori 2014.“. Skup je okupio predstavnike političkih partija, eminentne ekonomske stručnjake, univertitetske profesore, kao i predstavnike medija.

Među učesnicima bili su: Dušan Bajatović-direktor Srbija gasa, Dušan Nikezić-visoki funkcioner Demokratske stranke, Saša Radulović-ministar privrede u ostavci, Mahmud Bušatlija-savetnik za razvoj i investicije, prof. dr Ljubodrag Savić – profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Mihailo Crnobrnja – profesor FEFA Univerziteta i dr.

Ispred Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru učešće na ovoj panel diskusiji uzeo je mr. Rejhan R. Kurtović.

U dvočasovnoj diskusiji izneti su mnogi problemi u ekonomskom funkcionisanju Republike Srbije, nedomaćinskom trošenju sredstava, zloupotrebi međunarodnih kredita, tajnosti ugovora o pozajmicama, zloupotrebi javnih sredstava od strane pojedinih političkih partija, neuspelim privatizacijama i drugim problemima koji Srbiju vraćaju u najgora vremena i stavaljaju u red najnerazvijenijih zemalja. Političari su imali svoje stavove kojim su pokušali opravdati svoje neuspehe i loše stanje privrede, koja nikada nije bilo gore. Moglo se zaključiti da je ponovno pokretanje proizvodnje prioritet za izlazak iz krize, a svaka politička partija ovaj put vidi na drugačiji način.

Učesnici BIZLife pane diskusije salasili su se da su reforma i reindustralizacija jedan od glavnih faktora na putu razvoja Srbije, s tim što su ekonomski stručnjaci i profesori postavili pitanje da li je uopšte termin reindustralizacija jasan svima.

 

GALERIJA SLIKA

 

Leave a comment

×
Language