Profesor dr. Suad Bećirović imenovan za Vršioca dužnosti rektora IUNP

Danas, 26.2.2014, na Univerzitetu u Novom Pazaru održana je sjednica Savjeta Univerziteta kojom je predsjedavao predsjednik ovog Savjeta, prof. dr. Sefer Međedović.

Na dnevnom redu sjednice bile su sljedeće tačke: 1. Raspisivanje konkursa za izbor rektora Univerziteta; 2. Imenovanje Vršioca dužnosti rektora Univerziteta; 3. Promjena datuma obilježavanja Dana Univerziteta i 4. Razno.

Dosadašnji rektor, prof.dr.Mevlud Dudić, se osvrnuo na svoj protekli rad i rad Univerziteta istakavši da mu je ovo bio drugi mandat i da mu  je bilo zadovoljstvo i čast da bude na čelu ove renomirane visokoškolske ustanove. On je poželio Univerzitetu da i dalje niže uspjehe u svom budućem radu.

Na prijedlog Predsjednika savjeta za Vršioca dužnosti rektora Univerziteta u Novom  Pazaru nominovan je prof.dr. Suad Bećirović, profesor ekonomije na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Članovi Savjeta su glasanjem podržali i time izabrali prof. dr. Suada Bećirovića za Vršioca dužnosti rektora Univerziteta u periodu do okončanja konkursa.

Članovi Savjeta su također izglasali odluku o promjeni datuma obilježavanja Dana Univerziteta, i umjesto dosadašnjeg 30. Marta, odlučeno je da se od tekuće godine 4. maja obilježava Dan Univerziteta kao podsjećanje na 4. maj 2002.godine kada je u Kulturnom centru u Novom Pazaru čitanjem referata zvanično obijelodanjena odluka o osnivanju Univerziteta.

Savjet Univerziteta je izrazio punu zahvalnost prof.dr. Mevludu Dudiću na njegovom zalaganju za unapređenje Univerziteta i donio odluku da mu se uruči zahvalnica za njegov minuli rad.

 

GALERIJA SLIKA

 

Leave a comment

×
Language