Učenicima Umjetničke škole u Nišu predstavljen Departman za umjetnost

Učenici završne godine Umjetničke škole u Nišu posjetili su, u srijedu, 7. maja 2015.god., VŠJ u Nišu gdje im je od strane Rukovodioca departmana, prof. dr. Fehima Huskovića i asistentice Radmile Matejević bio predstavljen rad Departmana za umjetnost.

Budućim studentima predstavljen je Internacionalni univerzitet u cjelini, fakulteti i smjerovi. Također im je predstavljen i nastavni kadar profesora i saradnika kako iz zemlje tako i iz inostranstva.
U okviru  diskusije učenici su se interesovali za studijske programe, mogućnost zapošljavanja nakon diplomiranja,dalje usavršavanje i izlagačku aktivnost. Predstavljena su i dostignuća studenata i profesora na međunarodnim konkursima i izložbama,  bijenalima mode, dizajna i slikarstva.
Obilaskom ateljea , učionica  i izložbenog prostora, hola sa radovima, kao i posjetom samih predavanja, učenici su stekli uvid u rad fakulteta.
Promocija fakulteta je imala za cilj da privuče i informiše mlade vrijedne ljude željne znanja i otvori im vrata daljeg stručnog usavršavanja.
                        

Leave a comment

×
Language