Rektor, prof.dr. Suad Bećirović i prorektor za nauku, prof.dr. Muzafer Saračević na prijemu kod predsjednika Mešihata, muftije dr. Mevluda Dudića.

Rektor, prof.dr. Suad Bećirović i prorektor za nauku, prof.dr. Muzafer Saračević na prijemu kod predsjednika Mešihata, muftije dr. Mevluda Dudića.

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftija dr. Mevlud ef. Dudić, upriličio je svečani prijem za rektora Univerziteta u Novom Pazaru, prof. dr. Suada Bećirovića, povodom njegovog ponovnog izbora na funkciju rektora i prorektora za nauku, prof. dr. Muzafera Saračevića koji je također bio kandidat za ovu funkciju.

Tokom susreta, predsjednik Savjeta Univerziteta, dr. Rešad Plojović, izvijestio je muftiju Dudića o izbornom procesu koji je završen 10. septembra, kada je prof. dr. Bećirović ponovo izabran na čelo Univerziteta. Muftija Dudić čestitao je rektoru na zasluženom reizboru te istakao korektnost i profesionalizam prorektora Saračevića tokom kampanje i samog izbora. Naglasio je da Univerzitet u Novom Pazaru ima čast da ima kvalitetne kadrove poput njih, koji su dokazani u svom polju i dostojni da vode ovu instituciju. Također, podsjetio je da Univerzitet uvijek može računati na podršku Islamske zajednice, kao njegovog osnivača.

Rektor Bećirović izrazio je zahvalnost na prijemu i podršci koju Islamska zajednica pruža Univerzitetu. Naglasio je da je prvi korak nakon njegovog reizbora bio posjeta Mešihatu, jer Univerzitet vidi Islamsku zajednicu kao glavnog oslonca, s obzirom na to da je Univerzitet vakufska ustanova. U svom novom mandatu, rektor je obećao intenzivirati rad na unapređenju kvaliteta nastavnog kadra i departmana, kako bi Univerzitet ostao konkurentan i privukao što veći broj studenata, unatoč sve izazovnijem tržištu visokog obrazovanja.

×
Language