Prof. dr. Suad Bećirović ponovo izabran za rektora Univerziteta u Novom Pazaru.

Prof. dr. Suad Bećirović ponovo izabran za rektora Univerziteta u Novom Pazaru.

Na sjednici Savjeta Univerziteta u Novom Pazaru, održanoj 10.09.2024. godine, završene su izborne radnje nakon raspisanog konkursa za izbor rektora Univerziteta u Novom Pazaru, na kojoj je izabran prof. dr. Suad Bećirović, za naredni trogodišnji mandat. Kandidati za rektora su bili: prof. dr. Suad Bećirović, aktuelni rektor i prof. dr. Muzafer Saračević, prorektor za nauku.

Sjednicu je vodio predsjednik Savjeta, dr. Rešad Plojović, koji je izrazio zadovoljstvo što je Univerzitet iznjedrio brojne kvalitetne kadrove, među kojima se posebno po svojoj stručnosti i predanosti u radu ističu kandidati za rektora. U svom obraćanju, dr. Plojović je istakao da su oba kandidata dala veliki doprinos radu i razvoju Univerziteta, da su posvećeni unapređenju akademskog života i da svojim znanjem i iskustvom predstavljaju istinske dragulje ove ustanove.

Pored članova Savjeta, prvom dijelu sjednice, koji je bio javan, su prisustvovali prorektori, rukovodioci departmana i profesori, uposlenici Univerziteta, te studenti, koji su imali priliku saslušati izlaganja oba kandidata, te njihove vizije za razvoj ove visokoškolske ustanove.

Predsjednica Izborne komisije, prof. dr. Azra Ćatović, naglasila je da kandidati ispunjavaju sve uslove za obnašanje funkcije rektora.

U drugom dijelu sjednice, uslijedilo je tajno glasanje, na kojem je većinom glasova reizabran prof. dr. Suad Bećirović, čime mu je ukazano povjerenje da nastavi voditi ovu renomiranu, najstariju visokoškolsku obrazovnu ustanovu na našim prostorima u narednom periodu.

Na kraju sjednice, zaključeno je da timski rad, međusobno povjerenje i zajednička posvećenost svih članova Univerziteta predstavljaju ključ opstanka i njegovog daljeg uspjeha i razvoja.

×
Language