Potpisan sporazum o saradnji između Univerziteta u Novom Pazaru i Univerziteta Mohamed bin Zayed iz Abu Dabija.

Potpisan sporazum o saradnji između Univerziteta u Novom Pazaru i Univerziteta Mohamed bin Zayed iz Abu Dabija.

Delegaciju iz Abu Dabija je predvodio rektor, prof.dr. Halifa bin Mubarek Ez-Zahiri i prorektor, prof. dr. Kerima El-Mezrei sa ostalim saradnicima, a ispred Univerziteta u Novom Pazaru su ih dočekali rektor, prof. dr. Suad Bećirović sa saradnicima. Prijemu je prisustvovao i predsjednik Mešihata islamske zajednice u Srbiji, dr. Mevlud Dudić sa saradnicima.

Na prijemnom sastanku između delegacije Univerziteta Mohamed bin Zayed, rukovodstva Univerziteta u Novom Pazaru i delegacije Mešihata islamske zajednice u Srbiji je bilo razgovora o projektima od zajedničkog značaja, sa posebnim osvrtom na naučno-istraživački rad i razmjenu nastavnog osoblja i studenata. Također, razgovaralo se i o mogućoj saradnji u izgradnji amfiteatra u zgradi Univerziteta u Novom Pazaru. Na kraju sastanka je potpisan sporazum između dva Univerziteta.

Nakon održanog sastanka, domaćini su goste poveli u obilazak zgrade Univerziteta gdje su se gosti upoznali sa materijalnim resursima kojim Univerzitet u Novom Pazaru raspolaže. Nakon obilaska, održan je sastanak sa studentima na kojem su se obratili muftija, dr. Mevlud Dudić, rektor, prof.dr. Suad Bećirović i rektor Univerziteta Mohamed bin Zayed, prof.dr. Halifa bin Mubarek Ez-Zahiri.

Muftija Dudić je izrazio veliko zadovoljstvo potpisanim sporazumom ističući unikatnost Univerziteta u Novom Pazaru kao jedine visoko obrazovne ustanove zadužbinskog karaktera u regionu.

Rektor Univerziteta, prof. dr. Suad Bećirović je istakao počastvovanost što je Univerzitet Mohamed bin Zayed odabrao baš naš Univerzitet za saradnju što govori o ozbiljnosti UNINP-a i međunarodnoj reputaciji, kao i nastojanje da svojim studentima obezbijedi što prestižniju i prosperitetniju budućnost.

Rektor Univerziteta Mohamed bin Zayed, prof. dr. Halifa bin Mubarek Ez-Zahiri istakao je da je pozitivno iznenađen napretkom, radom i funkcionisanjem UNINP-a, te da je sretan što će potpisivanje jednog ovakvog ugovora doprinijeti velikom broju zajedničkih projekata u skorijoj budućnosti.

Univerzitet u Novom Pazaru će nastaviti sa djelovanjem na međunarodnoj sceni kako bi svojim studentima obezbijedio što prosperitetniju budućnost u vidu mogućnosti razmjene studenata i međunarodnog povezivanja.

×
Language