Održano takmičenje “Biznis izazov” za srednjoškolce i studente.

Održano takmičenje “Biznis izazov” za srednjoškolce i studente.

Takmičenje je održano u organizaciji Centra za preduzetništvo i inovacije, a učešće su uzele ekipe sastavljene od srednjoškolaca i studenata prve i druge godine studija. Ekipe su se takmičile u generisanju biznis ideje i svaki tim je do dana takmičenja radio sa dodjeljenim mentorom, a na takmičenju su takmičari bili u obavezi da napišu biznis plan i urade prezentaciju na temu “Razvoj turizma u ruralnim područjima” za šta su na raspolaganju imali 6 sati. Nakon toga su timovi pred komisijom i publikom prezentirali svoje ideje, nakon čega je komisija ocjenila biznis planove, a publika je također imala mogućnost da glasa.

Komisiju za ocjenjivanje takmičara su činili: rektor UNINP, prof.dr. Suad Bećirović, investitor i pisac, Vladimir Ðukanović i rukovodilac Centra za preduzetništvo i inovacije, doc.dr. Dženis Bajramović.

Najbolje ocjenjene ekipe su:

Monetize NP (Medina Ličina, Almin Emrović, Amin Nicević) mentorice doc.dr. Irme Mašović-Muratović: nagrada – putovanje u Istanbul,

Midget Squad (Arijan Lakota, Mina Baćićanin, Dina Mašović) mentora mast.ekon. Harisa Zogića: nagrada – 300,00 EUR,

The Business Bellas (Kanita Ciljević, Dina Arslanović, Lejla Škrijelj) mentorice mast.ekon. Amele Ljajić: nagrada – 150,00 EUR,

Univerzitet u Novom Pazaru se zahvaljuje sponzorima i partnerima koji su podržali ovo takmičenje i to: Mercedes Biševac, Motel Kvele, Ad Lift, Tade CNC, Centar NIT, Military Shop i investitori Nemanja Antić i Vladimir Đukanović.

Takmičenje “Biznis izazov” se održava već drugu godinu za redom i planirano je da se tradicionalno organizuje svake godine u cilju podsticanja mladih ljudi da razvijaju svoje vještine i svoje ideje prezentuju javnosti.

 

×
Language