Predstavnici Univerziteta u Novom Pazaru prisustvovali događaju Sarajevo Business Forum 2024.

Predstavnici Univerziteta u Novom Pazaru prisustvovali događaju Sarajevo Business Forum 2024.

Delegaciju Univerziteta u Novom Pazaru su činili generalni menadžer, prof.dr. Enver Međedović i finansijski menadžer, mast.ekon. Haris Zogić. Konferenciji je prisustvovao i član Savjeta za inovacije i razvoj UNINP i savjetnik ministra vanjskih poslova BiH, Dino Selimović.

Sarajevo Business Forum je najveća investicijska konferencija u jugoistočnoj Evropi koju organizuje BBI banka sa svojim dioničarima Dubai islamskom bankom uz podršku Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo. Cilj konferencije je da se poboljša investicijska klima u regiji kroz susret pojedinaca i kompanija sa projektima i idejama i potencijalnih investitora.

Predstavnici Univerziteta u Novom Pazaru su se susreli sa Jusufom Halavijem, generalnim sekretarom Islamske privredne komore sa kojim je dogovorena posjeta u cilju podrške projektima koje implementira Univerzitet. Također, obavljen je niz razgovora i susreta sa učesnicima Foruma gdje se razgovaralo o projektima od zajedničkog interesa.

×
Language