Nemanja Antić održao predavanje “Biznis motivacija” na Univerzitetu u Novom Pazaru.

 

Nemanja Antić održao predavanje “Biznis motivacija” na Univerzitetu u Novom Pazaru.

Nemanja Antić je osnivač kompanije Military Shop, preduzetnik, investitor i licencirani berzanski broker, a autor je knjige o biznisu “101 stav” koju su učesnici na predavanju dobili kao poklon.

Organizator predavanja je Centar za preduzetništvo i inovacije, a rukovodilac Centra za preduzetništvo i inovacije, doc.dr. Dženis Bajramović je održao uvodni govor gdje je predstavio Centar kojim rukovodi i biografiju predavača. Rektor, prof.dr. Suad Bećirović je gostu uručio poklon i zahvalio se na saradnji i današnjoj posjeti.

Gost je govorio o preduslovima koje svako treba ispuniti ukoliko želi postati uspješan biznismen, a odnose se na dobre stavove i poteze koje treba preduzeti i na loše navike kojih se treba kloniti. Antić je kroz lični primjer istakao da je ključ uspjeha u fokusu i ne odustajanju kada je teško. Biti uspješan u biznisu podrazumijeva mnogo odricanja, energije, vremena i truda, a rezultate ne treba očekivati preko noći, već na duži vremenski period.

Predavanje je bilo interaktivnog karaktera uz učešće prisutnih, a predavanju je prisustvovao veliki broj nastavnika, privrednika i studenata.

×
Language