Predstavnici Univerziteta u Novom Pazaru na svečanoj akademiji kojom je obilježena 47. godišnjica postojanja i rada Univerziteta u Tuzli.

Predstavnici Univerziteta u Novom Pazaru na svečanoj akademiji kojom je obilježena 47. godišnjica postojanja i rada Univerziteta u Tuzli.

Svečanoj akademiji su prisustvovali rektori i predstavnici univerziteta iz Bosne i Hercegovine, Republike Srbije, Republike Hrvatske, Republike Turske, predstavnici izvršne vlasti u Tuzlanskom kantonu, gradonačelnik Tuzle, predstavnici akademske zajednice i studenti.

Delegaciju Univerziteta u Novom Pazaru je predvodio rektor, prof.dr. Suad Bećirović, a činili su je prorektor za nastavu, prof.dr. Samir Ljajić, te šef kabineta rektora i finansijski menadžer, msc. Haris Zogić.

U uvodnom dijelu svečanosti, rektorica Univerziteta u Tuzli, prof.dr. Nermina Hadžigrahić je istakla vezanost historije Univerziteta s historijom grada, te izrazila zahvalnost osnivačima Univerziteta, ali i svim bivšim rektorima, nastavnicima, saradnicima, studentima, akademskom, administrativnom i tehničkom osoblju. Posebnu zahvalnost je istakla predstavnicima vlasti, te svim prijateljskim visokoškolskim ustanovama koje su uveličale skup. Na svečanosti su dodjeljene plakete zlatnim studentima i posebna priznanja nastavnicima te ustanove.

Nakon događaja, predstavnici Univerziteta u Novom Pazaru su prisustvovali prijemu za goste gdje su održani sastanci predstavnika svih univerziteta koji su prisustvovali svečanosti u cilju razmjene iskustava i diskusije o izazovima koji se nalaze pred visokim obrazovanjem u regiji i svijetu.

×
Language