UNINP na Youth Rights Talks: Razgovor o obrazovanju i ljudskim pravima mladih u Srbiji

PR menadžer UNINP-a, MSc. Ajša Bakić i studenti Univerziteta uzeli učešće na šestoj Youth Rights Talks konferenciji u organizaciji Beogradskog centra za ljudska prava i Tima Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Republici Srbiji.

Konferenciji su prisustvovali Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Anamarija Viček, državna sekretarka pri Ministarstvu prosvete, Ivana Antonijević, pomoćnica ministra pri Ministarstvu turizma i omladine, Plamena Halačeva ispred Delegacije Evropske unije u Srbiji i Fabio Skano, Vršilac dužnosti Stalnog koordinatora UN u Srbiji i predstavnik Svetske zdravstvene organizacije.

Na konferenciji je bilo riječi o obrazovanju i dostupnosti obrazovanja, o tome kako se izboriti da kvalitetno obrazovanje bude dostupno svima.

U jednom dijelu, predstavnici institucija i učesnici su imali priliku da razgovaraju o inkluziji, ljudskim pravima mladih, kao i o obrazovanju za ljudska prava.

Šta je obrazovanje mladom čovjeku danas, kako svi možemo doprinijeti da obrazovanje bude po mjeri svake mlade osobe i da li obrazovanje može pokrenuti društvene promjene su samo neka od ključnih pitanja o kojima se razgovaralo.

×
Language