Dino Selimović, savjetnik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine – član Savjeta za inovacije i razvoj Univerziteta u Novom Pazaru.

Dino Selimović, savjetnik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine – član Savjeta za inovacije i razvoj Univerziteta u Novom Pazaru.

Savjet za inovacije i razvoj Univerziteta u Novom Pazaru je sastavljen od privrednika i uspješnih pojedinaca iz Novog Pazara i regije koji svojim poznavanjem tržišta i konekcijama pomažu Univerzitetu u boljem pozicioniranju na tržištu, boljem poznavanju tržišta rada i trendova u poslovnom svijetu, kao i pomaganju studentima u obavljanju prakse tokom i zaposlenja nakon studija.

Gdin. Selimović ima bogato poslovno i preduzetničko iskustvo na važnim pozicijama među kojima se ističe pozicija generalnog direktora FK Sarajevo u periodu od 2011. do 2016. godine, kao i pozicije marketing menadžera i direktora Sarajevo biznis foruma u Bosna Bank International u periodu od 2016. do 2023. godine. Od oktobra ove godine obnaša funkciju savjetnika ministra za vanjske poslove BiH.

Među najzaslužnijima je, pored Uprave BBI banke, što je Univerzitet u Novom Pazaru bio partner u organizaciji događaja Sarajevo biznis forum 2023 i Sarajevo halal sajam 2023 gdje je organiziran niz aktivnosti među kojima su po studente najznačajniji praksa na ovim događajima.

Širenje mreže prijatelja Univerziteta među preduzetnicima i uspješnim pojedinacima na međunarodnom nivou je dokaz da je Univerzitet u Novom Pazaru prepoznat po svom kvalitetu i da brine za budućnost svojih studenata kojima Savjet za inovacije i razvoj Univerziteta želi olakšati građenje karijere i olakšati proces pronalaska poslovnih prilika nakon završenih studija.

×
Language