Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, dr. Husein Kavazović posjetio Univerzitet u Novom Pazaru.

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, dr. Husein Kavazović posjetio Univerzitet u Novom Pazaru.

Svečanom prijemu u rektoratu Univerziteta su prisustvovali: predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, dr. Mevlud Dudić, predsjednik Savjeta Univerziteta u Novom Pazaru, dr. Rešad Plojović, rektor, prof.dr. Suad Bećirović sa svojim saradnicima: prof.dr. Samir Ljajić, prof.dr. Muzafer Saračević, prof.dr. Enver Međedović, prof.dr. Maida Bećirović-Alić i msc. Haris Zogić.

Domaćini su reisul-ulemu, dr. Kavazovića upoznali sa radom Univerziteta gdje je istaknuto da je ove akademske godine upisan rekordan broj brucoša. Govorilo se i o projektima koji su u planu da se realiziraju na Univerzitetu, podršci Rijaseta Islamske zajednice u BiH, kao i strategijama daljeg razvoja.

Reisul-ulema je iskazao zadovoljstvo današnjom posjetom kazavši da je Univerzitet u Novom Pazaru unikatan primjer zadužbinske visokoškolske ustanove u regionu i da kao takav daje primjer uspješnosti i društvene odgovornosti što je bila vizija njegovog osnivača, rhm. akademika Muamera Zukorlića.

Nakon prijema je uslijedio obilazak zgrade Univerziteta gdje su gostima prezentirani materijalni resursi kojima Univerzitet raspolaže, uz akcenat na ljudske resurse koji su najveće bogatstvo svake ustanove.

Univerzitet je dan ranije obišao i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, akademik Aziz Hasanović sa saradnicima, koji u Novom Pazaru, kao i reisul-ulema, dr. Kavazović, boravi povodom jubileja 30 godina od osnivanja Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

×
Language