Svečana dodjela stipendija studentima Univerziteta u Novom Pazaru

Svečana dodjela stipendija studentima Univerziteta u Novom Pazaru

Danas je na Univerzitetu u Novom Pazaru dodjeljeno 125 stipendija. Studentima su dodjeljene stipendije u procentima od 10% do 100% iznosa školarine, od čega je čak 14 studenata dobilo stipendiju u iznosu od 100% školarine, 9 studenata stipendiju u iznosu od 80% školarine, 9 studenata u iznosu od 50% školarine, i ostatak studenata u iznosima od 10%, 20%, 25%, 40% i 45% školarine.

Stipendije je za 114 studenata iz svog budžeta dodijelio Univerzitet u Novom Pazaru, a partneri-sponzori kompanije Kimar Solar 10 stipendija i Dunav osiguranje 1 stipendiju.

Ovogodišnja dodjela stipendija na kojoj je dodjeljeno 125 stipendija, predstavlja rast u odnosu na prošlogodišnju gdje je dodjeljeno 70 stipendija.

Rektor, prof.dr. Suad Bećirović se obratio prisutnima i istakao da Univerzitet na studente ne gleda kao na brojke, već su svi nastavnici i uposlenici svjesni da je svaki student zapravo skup želja i snova, a da ovim aktivnostima mi olakšavamo ostvarenje tih stremnji i nadanja. Rektor se zahvalio partnerima, kompanijama Kimar Solar i Dunav osiguranju na pomoći u ovom projektu, izražavajući da je ulaganje u studente sigurna investicija za svjetliju i prosperitetniju budućnost svih nas.

Stipendije su dodjeljene po raznim osnovama prema konkursu i to: uspjeh na prijemnom ispitu, uspjeh na osnovu prosjeka tokom školske godine, stipendije za svršenike srednjih škola u okviru Islamske zajednice u Srbiji, namjenske stipendije donatora, stipendije za djecu oboljelu od teških i rijetkih bolesti, stipendije za članove porodice zaposlenika Univerziteta i institucija Islamske zajednice u Srbiji, stipednije za brata/sestru koju istovremeno studiraju na Univerzitetu i socijalni osnov, čime Univerzitet nastoji da mladima olakša put ka kvalitetnom obrazovanju.

×
Language