Predstavnici Univerziteta u Novom Pazaru na događaju Halal Business Forum Croatia u Zagrebu.

Otvaranju Foruma su ispred Univerziteta prisustvovali finansijski menadžer, Msc. Haris Zogić i rukovodilac Centra za preduzetništvo i inovacije, doc.dr. Dženis Bajramović.

Msc. Zogić je uzeo učešće u okviru druge panel sesije “Halal Finance and Trade: Exploring Ethical Investments and Business Matchmaking Opportunities” gdje je govorio o doprinosu Univerziteta u Novom Pazaru na polju povezivanja privrede sa sektorom edukacije i strategijama koje edukacijske ustanove mogu preduzeti na tom polju. Na panelu su govorili i Amer Bukvić, generalni direktor za globalnu praksu i partnerstva Islamske razvojne banke iz Džedde, Zejnil Rebihić, direktor BIZ Invest d.o.o. kompanije i ostali panelisti iz svijeta biznisa.

Otvaranju i panel sesijama su prisustvovali predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, akademik Aziz Hasanović, predstavnici vlasti u Republici Hrvatskoj, a direktor Centra za sertificiranje halal kvalitete, dr. Aldin Dugonjić je uručio plakete učesnicima.

Univerzitet u Novom Pazaru je jedan od organizatora ovogodišnjeg Foruma čime nastavlja svoje uzdizanje na međunarodnoj sceni pružajući konkretan doprinos gradnji pozitivne obrazovne i poslovne klime u državi i regionu.

×
Language