Svečano otvorena godišnja studentska izložba i modna revija u Univerzitetskoj galeriji.

Svečano otvorena godišnja studentska izložba i modna revija u Univerzitetskoj galeriji.

Događaj su otvorili rukovodilac Departmana za umjetnost, prof.dr. Samir Ljajić i prof.dr. Jasmina Pantelić, a studenti su se predstavili svojim umjetničkim radovima i kreacijama i oduševili prisutne.

Ova izložba i modna revija predstavljaju kulminaciju neumorne posvećenosti, kreativnog izražavanja i vizije talentiranih mladih umjetnika, studenata sva tri studijska programa (Slikarstva, Grafičkog i Modnog dizajna) Departmana za umjetnost Univerziteta u Novom Pazaru.

Izloženi radovi su samo dio onoga što su studenti radili u toku školske godine na stručnim predmetima i rezultat su visokog stepena akademskog zalaganja svih profesora na Departmanu kao i njihovog ispravnog edukativnog-odgojnog uticaja.

Umjetnost je dokaz neograničenog kapaciteta ljudskog uma i duha, a današnja izložba i modna revija su to još jednom potvrdili.

Na kraju svečanog otvaranja, rektor, prof.dr. Suad Bećirović je uručio nagradu prof.dr. Predragu Neriću za 10 godina rada na Univerzitetu.

Departman za umjetnost će nastojati i dalje da promoviše ogoman umjetnički potencijal i kreativnost svojih studenata u granicama naše države i izvan nje.

×
Language