Otvorena izložba “IZVAN PLATNA ” – Senzorna fuzija: multimedijsko istraživanje kreativnosti u Kulturnom centru “Kuća kralja Petra I”

Otvorena izložba “IZVAN PLATNA ” – Senzorna fuzija: multimedijsko istraživanje kreativnosti u Kulturnom centru “Kuća kralja Petra I” u organizaciji Departmana za umjetnost Univerziteta u Novom Pazaru.

Izložbu su otvorili rukovodilac Departmana za umjetnost, prof.dr. Samir Ljajić i prof.dr. Džemil Bektović. Svečanom otvaranju je prisustvovao predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, dr. Mevlud Dudić i predsjednik Savjeta Univerziteta, dr. Rešad Plojović, kao i veliki broj ljubitelja umjetnosti kao i brojne zvanice iz kulturnog i društvenog života.

Događaj predstavlja kulminaciju neumorne posvećenosti, kreativnog izražavanja i vizije talentiranih umjetnika studenata master studija na Departmanu.

Ona je i momenat njihovog predstavljanja umjetničkoj javnosti ove galerije i našeg glavnog grada, ali i trenutak prezentovanja njihovih jedinstvenih perspektiva, njihove strasti prema zanatu i njihove posvećenosti pomicanju granica. Izložena umjetnička djela su proizvod rada na određenim projektima kroz koje su studenti istraživali moć medija u domenu multimedija, trans-medija i konceptualne umjetnosti.

Izložba je naišla na veliko oduševljenje od strane prisutnih.

×
Language