Obilježena Svečana akademija povodom Dana Univerziteta u Novom Pazaru i dodjele diploma svršenicima osnovnih i master akademskih studija

Obilježena Svečana akademija povodom Dana Univerziteta u Novom Pazaru i dodjele diploma svršenicima osnovnih i master akademskih studija

Svečanoj akademiji je prisustvovao veliki broj predstavnika iz političkog, obrazovnog, privrednog i diplomatskog polja, kao i veliki broj studenata i članova njihovih porodica.

Događaj je otpočeo izvođenjem studentske himne “Gaudeamus igitur” od strane Mubere Škrijelj.

Rektor, prof.dr. Suad Bećirović je održao pozdravni govor u kojem je istakao da je ponosan na činjenicu da na Univerzitetu vlada princip jednakih šansi za sve i da je Univerzitet most koji spaja različite vjere, narode i kulture.

Program je nastavljen uz čitanje odlomka iz djela rhm. akademika Muamera Zukorlića “Akademija” od strane studentice Melite Šahman i akapela izvođenjem pjesme “Kad pogledam sa bedema” od strane studentskog hora. Dodjeljene su jubilarne nagrade od strane rektora uposlenicima koji su navršili 10 i 20 godina rada na Univerzitetu ispred kojih se obratio prof.dr. Samir Ljajić.

Predsjednik Savjeta UNINP, dr. Rešad Plojović je dodjelio plakete zlatnim studentima osnovnih akademskih studija i to: Seidi Baćićanin, Ilmi Nurović i Eldisu Daciću koji se obratio ispred najboljih studenata.

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, dr. Mevlud Dudić je istakao da je Univerzitet vizija njegovog osnivača, rhm. akademika Muamera Zukorlića koji je znao da nema perspektive bez obrazovanih ljudi ni ovome kraju ni narodu. Univerzitet podjednako pripada svim narodima i njihovo je svjetlo i ponos.

×
Language