Delegacija UNINP učestvovala na Sarajevo Business Forum-u (SBF) u organizaciji Bosna Bank International (BBI) pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Delegacija UNINP učestvovala na Sarajevo Business Forum-u (SBF) u organizaciji Bosna Bank International (BBI) pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Delegaciju je predvodio rektor, prof.dr. Suad Bećirović, a činili su je: prof.dr. Enver Međedović, prof.dr. Enis Ujkanović, prof.dr. Samir Ljajić, msc. Dženis Bajramović i msc. Haris Zogić.

SBF je godišnja međunarodna investicijska konferencija koja se u Sarajevu organizuje od 2010. godine i koja je prerasla u prepoznatljivu platformu na kojoj se povezuju domaći, regionalni i međunarodni poslovni subjekti.

UNINP je ugovorom o sporazumu koji je potpisan sa BBI u decembru 2022. godine bio podrška organizaciji i promociji događaja kroz animiranje političkog i privrednog kora u Republici Srbiji, kao i delegiranjem studenata koji su odradili praksu na ovom događaju.

Ovogodišnjem, dvanaestom po redu SBF-u je učešće uzeo veliki broj subjekata iz poslovnog, političkog, obrazovnog i diplomatskog kora iz više od 40 zemalja.

Događaj je otvoren obraćanjima predstavnika izvršne vlasti u BiH, predvođeni članom Predsjedništva BiH, dr. Denisom Bećirovićem, nakon čega je upriličena dodjela nagrada “Business Bridge Awards” na osnovu ocjena komisije čiji je član bio rektor UNINP, prof.dr. Suad Bećirović. Među dobitnicima nagrada, pored uspješnih preduzetnika je i proslavljeni fudbaler, Edin Džeko koji je dobio nagradu za brend ambasadora BiH.

Tokom događaja, članovi delegacije UNINP su imali niz sastanaka i susreta sa poslovnim i obrazovnim subjektima gdje je dogovorena saradnja, kao i gostujuća predavanja na UNINP, a studenti Departmana za Ekonomske nauke UNINP su odradili praksu u okviru ovog događaja gdje su stekli praktična znanja i poznanstva koja im mogu značiti u budućoj karijeri.

×
Language