U okviru Otvorenih dana Univerziteta učenici Medicinske škole Novi Pazare , Ekonomsko – trgovinske škole , Gimnazije, Ugostiteljsko – turističke škole, Medrese Gazi Isa-beg i JU SSS Rožaje posjetili UNINP

U okviru Otvorenih dana Univerziteta učenici Medicinske škole Novi Pazare , Ekonomsko – trgovinske škole , Gimnazije, Ugostiteljsko – turističke škole, Medrese Gazi Isa-beg i JU SSS Rožaje posjetili UNINP.

Prilikom posjeta maturanti su imali mogućnost da se upoznaju sa studijskim programima, uslovima studiranja po svetskim standardima i načinima sticanja znanja koja će im omogućiti različite karijere.

Srednjoškolci su imali i organiziran obilazak zgrade, koji podrazumjeva kabinete, prostor za rekreaciju i slobodne aktivnosti, ali i kabinet osnivača Univerziteta, rahmetli akademika Muamera Zukorlića.

Ovim posjetama Univerzitet u Novom Pazaru je pokazao da je podsticajno okruženje u kojem svi imaju jednake mogućnosti za učenje, razvijanje različitih kompetencija i učestvovanja u vannastavnih aktivnostima, gdje se njeguje odnos studenata i profesora i stremi ka vrhunskim rezultatima iz svih oblasti.

×
Language