ODRŽAN FESTIVAL KNJIGE NA UNIVERZITETU U NOVOM PAZARU

Festival je otvoren promocijom jubilarnog 20. broja časopisa “Pravne teme” Departmana za pravne nauke Univerziteta u Novom Pazaru.

Glavni i odgovorni urednik časopisa doc.dr. Samra Dečković istakla je da potvrdu kvaliteta časopisa ne predstavlja samo uređivački odbor, već i veliki broj autora koji dolaze iz svih zemalja regije.

O časopisu su govorili i prof.dr. Muamer Nicević, prof.dr. Maida Bećirović-Alić, kao i prof.dr. Aleksandar Ivanović koji ističe zadovoljstvo činjenicom da pokrenuta ideja i dalje živi.

Generalni menadžer UNINP-a, prof.dr. Enver Međedović je istakao veliko zadovoljstvo jer je veliki broj mladih autora imao mogućnost da kroz ovaj časopis izrazi svoje pravne sposobnosti, kao i kriminalističke i bezbjedonosne vještine.

Prvi dan festivala obilježila je i promocija knjige “ Priča između smrti i igre” autorice prof.dr. Branislave Vasić-Rakočević. Na promociji su govorili prof.dr. Jasmina Ahmetagić, msc. Rejhana Selmanović, a moderirao je mr. Adnan Hasanović.

Tekstovi su pažljivo birani, objavljivani dugi niz godina u različitim časopisima, a autorica je istakla da knjiga nije u krizi i da još uvek postoji interes za čitanjem.

Posljednji dan Festivala knjige promovirana je knjiga “ Rasplitanje duge “, antologija o Bošnjakinjama Crne Gore, autorice prof.dr. Sofije Kalezić.

Pored autorice, govorili su prof.dr. Amela Lukač-Zoranić, prof.dr. Bisera Suljić Boškailo i gospođa Šefka Begović-Ličina. Promociji je prisustvovao i akademik Šerbo Rastoder, urednik ove knjige.

Kroz ovu antologiju iskazana je veličina Bošnjakinje kao majke, poslovne žene i profesorice. Pokazana je kompletna književna vrijednost Bošnjakinja na najlepši način.

U završnom dijelu ove manifestacije, studentice druge godine smjera Vaspitač djece predškolskog uzrasta, Semra Selimović i Zerina Ćosović, kao i student master studija Džemil Pepić izveli su odlomak iz pisanih djela koja su bila predmet promocije.

×
Language