Predstavnici Univerziteta u Novom Pazaru na obilježavanju nacionalnog dana Irana u organizaciji Ambasade Islamske Republike Irana u Republici Srbiji

Predstavnici Univerziteta u Novom Pazaru na obilježavanju nacionalnog dana Irana u organizaciji Ambasade Islamske Republike Irana u Republici Srbiji.

Delegaciju Univerziteta su činili rektor, prof.dr. Suad Bećirović, generalni menadžer, prof.dr. Enver Međedović i finansijski menadžer, msc. Haris Zogić. Događaju je prisustvovao i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, dr. Mevlud-ef. Dudić, te veliki broj zvaničnika iz političkog i kulturnog života u Srbiji.

Skupu se obratio ambasador Irana u Srbiji, Nj.E. Rašid Hasan Pur Baei koji se zahvalio prisutnima na davanju doprinosa obilježavanju nacionalnog dana Irana. Nj.E. ambasador je također podsjetio na tradicionalno prijateljske odnose između Irana i Srbije.

Nakon obraćanja je uslijedilo niz susreta predstavnika Univerziteta sa prisutnim gostima koji su od strateškog značaja za projekte i aktivnosti koje Univerzitet implementira u sadašnjosti i planira u budućnosti.

×
Language