Univerzitet u Novom Pazaru na međunarodnoj konferenciji ”Transformacije zasnovane na inteligenciji u tehnologiji i poslovanju” u Tirani.

Predstavnici Univerziteta u Novom Pazaru prisustvovali su 13. i 14. oktobra međunarodnoj konferenciji ”Transformacije zasnovane na inteligenciji u tehnologiji i poslovanju” u organizaciji Kanadskog instituta za tehnologiju u Tirani.

Rektor Univerziteta u Novom Pazaru, prof.dr. Suad Bećirović je održao uvodni govor na temu ”Razvoj kriptovaluta: lekcije iz prošlosti” gdje je objasnio fenomen kriptovaluta, način nastanka, funkcionisanja i perspektive koje iste imaju u budućnosti.

Nakon prve sesije na konferenciji je potpisan sporazum o saradnji između Univerziteta u Novom Pazaru i Kanadskog instituta za tehnologiju u cilju dalje saradnje na polju naučnog rada i istraživanja, razmjeni nastavnika i studenata, te organizaciji naučnih događaja u budućnosti.

Delegaciju Univerziteta u sastavu: rektor, prof.dr. Suad Bećirović, generalni menadžer, prof.dr. Enver Međedović i finansijski menadžer, msc. Haris Zogić je na poslovnoj večeri ugostio i predsjednik Kanadskog instituta za tehnologiju, prof.dr. Ramiz Zekaj gdje se razgovaralo o budućoj saradnji, posebno na polju razmjene nastavnika u cilju unapređenja studijskih programa i pokretanja novih programa za međunarodno tržište.

 

×
Language