Univerzitet u Novom Pazaru na Halal Business Forum-u u Zagrebu

Predstavnici Univerziteta u Novom Pazaru učestvovali u radu i organizaciji konferencije Halal Business Forum u Zagrebu. Delegaciju Univerziteta su činili rektor, prof.dr. Suad Bećirović sa saradnicima prof.dr. Enverom Međedovićem i MSc Harisom Zogićem.

Prvog dana Foruma, rektor, prof.dr. Bečirović je prisustvovao panel diskusiji pod nazivom ”Halal Market – Latest trends (Halal tržište – posljednji trendovi)” gdje je govorio o islamskim finansijskim instrumentima, njihovoj implementaciji u svijetu i izazovima poslovanja islamskih finansijskih institucija u današnjem vremenu.

Drugog dana je panelom pod nazivom ”Halal production & Digitalization: Challenges and Issues (Halal proizvodnja i digitalizacija: izazovi i problemi)” moderirao finansijski menadžer UNINP-a, MSc Haris Zogić gdje je zaključeno da razvoj digitalnih tehnologija može pomoći i pospiješiti halal proizvodnju.

Predstavnicima UNINP-a je uručen certifikat zahvalnosti zbog doprinosa organizaciji Foruma, a na marginama događaja je obavljen veliki broj uspješnih sastanaka koji su rezultirali saradnjom sa pravnim subjektima na poljima studentske prakse, gostujućih predavanja uspješnih poduzetnika i finansijske podrške studentima.

 

×
Language