Svečano otvoren savremeni računarski kabinet za smjer grafički dizajn

Dana 29.06.2022. godine je svečano otvoren cabinet za smjer grafički dizajn pri Departmanu za umjetnost na Univerzitetu u Novom Pazaru. Kabinet je uređen sa najsavremenijom računarskom opremom kao rezultat saradnje Univerziteta u Novom Pazaru i donatora koji su podržali ovaj projekat.

Rektor Univerziteta u Novom Pazaru, prof.dr. Suad Bećirović je izrazio zahvalnost svim donatorima: AVIS DOO, FOOTPRINT DOO, BIŠEVAC DOO, MAVI TEX DOO, TADE CNC CUT, a posebnu zahvalnost je iskazao BOŠNJAČKOJ NACIONALNOJ FONDACIJI koja je obezbijedila najveći broj računara.

Predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije, muftija Abdurrahman Kujević je naglasio da je jedan od ciljeva Fondacije podrška razvojnim projektima i obrazovanju, a najavio je podršku i u narednom periodu u vidu ulaganja u izuzetne i talentovane studente Univerziteta u Novom Pazaru.

Studijski program grafički dizajn je pokrenut prošle akademske godine (2021-2022) na Univerzitetu u Novom Pazaru, a studenti tog smjera će od naredne akademske godine (2022-2023) koja počinje u oktobru moći da koriste računare sa visoko kvalitetnom i savremenom konfiguracijom.

×
Language