Otvorena 15. po redu izložba ,,Hrid”

Već 15 godina za redom Departman za umjetnost UNINP-a u saradnji sa planinarskim klubom „Hrid“ iz Plava, tradicionalno već 15 godina za redom, organizuje likovnu koloniju međunarodnog karaktera kojom želi da podstakne mlade umjetnike, prije svega studente, ali i njihove profesore, na ostvarenje novih likovnih mogućnosti i autentičnih izraza.

Ova kolonija koristeći univerzalni jezik komuniciranja – umjetnost, koji ne poznaje rasne, vjerske, nacionalne, etničke i socijalne granice, prkosi mnogobrojnim civilizacijskim ograničenjima i stegama kao i mnogim umjetničkim i etičkim tabuima. Nastala na prostoru gdje je etnička šarenolikost vrijednost sa kojom se živi, ona je u svoje temelje ugradila internacionalizam kao i principe otvorenosti i povezivanja.

Kolonija „Hrid“ sa svim svojim izazovima i mogućnostima koje pruža, predstavlja svojevrstan izazov za sve umjetnike bilo da su tek zakoračili u svijet umjetnosti ili odavno krupnim koracima njime koračaju.

Stečena znanja i iskustva u akademskim druženjima, a boravkom na predivnom mestu nacionalnog parka „Prokletije“, rezultiralo je izložbom radova koji su predstavljeni publici na otvaranju.

×
Language